המחלקה לליווי רגשי מעניקה, בתקופת המחלה, כתובת אישית של הכלה והחזקה הן לחולה והן לבני משפחתו. לכל פונה מותאם מתנדב/ת לשיחה שבועית בעלת אופי תמיכתי.
מטרת הליווי:
המפגש נועד לאפשר ונטילציה ופורקן של רגשות, פחדים ומחשבות ולסייע בנשיאת הקושי. הוא נועד גם להקל את תחושת המחנק שגוברת עם הצטברות התחושות הלא פשוטות והחששות.
המלווים:
מרבית המתנדבים/ות מגיעים מקשת רחבה של התמחויות בטיפול: עבודה סוציאלית, פסיכולוגיה, אימון אישי, פסיכותרפיה, ליווי רוחני וכו’. חלק מהמלווים החלימו בעצמם ממחלת הסרטן וחלקם עם סיפור משפחתי דומה.
מסגרת הליווי:
הליווי הוגדר לשעה שבועית למשך תקופת הטיפולים וההחלמה. בדרך כלל יתקיימו בין 10-12 מפגשים. ישנה אפשרות להארכת תקופת הליווי ולגמישות בהתאמה לצרכי החולה והמשפחה.
אופן הליווי:
הליווי מתקיים בצורות שונות המותאמות לפונה ולמלווה. ישנה אפשרות למפגשים פרונטליים בהתאם לזמינות של מתנדב באיזור המבוקש או מפגשים מרחוק המתקיימים באמצעות שיחת וידאו (זום) או הטלפון.
כבר בחודשים הראשונים להתפשטות נגיף הקורונה, למדנו שהריחוק החברתי בייחוד לקבוצת החולים שבסיכון, יוצר צורך בוער לוונטילציה רגשית ואוזן קשבת.
שמענו פעם אחר פעם חולים שמתקשרים לקבל סיוע במיצוי זכויות, ומדגישים בסיום השיחה הראשונה, שהם כבר מרגישים שנעזרו, אחרי שפרקו את תחושותיהם וסיפור חייהם.
שמענו על הבדידות שנכפתה עליהם, על החששות והפחדים מכל מגע אנושי, ומאידך על הרעב לחברה ולקשר. והחלטנו למצוא לכך מענה.
הוספנו שירות חדש של שיחות טלפוניות על ידי מתנדבים מעולם הטיפול.
המתנדבים מגיעים מקשת רחבה של תחומים: פסיכותרפיה, עבודה סוציאלית, פסיכולוגיה, אימון אישי, ריפוי באמנות ובעיסוק וכו'. אליהם מצטרפים מתנדבים מתחומים אחרים, חלקם מחלימים בעצמם ממחלת הסרטן, וחלקם עם סיפור דומה במשפחה.
ברגע שנוצר חיבור ביניהם, הדלת פתוחה, והחולים מרגישים בנוח להתקשר מתי שצריך. המתנדבים עצמם, משתדלים להתקשר להתעניין מידי פעם בלי להכביד. הצורך עולה וגובר, והשיחות מרגשות במיוחד.
נעמי (שם בדוי) היא אישה מאוד מבוגרת בודדה שכל ילדיה ונכדיה מתנכרים אליה מאז הגירושים. לאחר פנייתה ליד תמר הוצמדה לה מתנדבת ליווי רגשי (שאף היא בודדה ומבוגרת, ובהתנדבות זו היא מוצאת נחמה וחברה), ביחד פתחו את הדברים, והגיעו להבנות. אפילו גילו מכנה משותף- שתיהם גרו באותו מקום בילדותן. בעקבות השיחות נ. החולה הרימה טלפון למשפחתה וניסתה ליצור קשר מחדש.
דבורה (שם בדוי) אישה בהוספיס בית, מקבלת מידי יום שיחות של מתנדבת יד תמר מצוות ליווי רגשי , ד. מדברת איתה על החששות מהמוות, מתקשרת אליה בהתקפי חרדה, ומתרגלת איתה נשימות ורוגע. לבנה המתנדבת סיפרה שבאחד הפעמים ד. אמרה לה : אני אוהבת אותך!
המרפא 2, הר חוצבים, ירושלים
1-700-55-2600
info@yadtamar.org.il
* היעוץ והתמיכה הניתנים על ידי מתנדבי העמותה, ניתנים כשירות ואינם מהווים ייעוץ רפואי ואינם באים במקומו או במקום יעוץ מקצועי מבעלי המקצוע.