המפגש נועד לאפשר ונטילציה ופורקן של רגשות, פחדים ומחשבות ולסייע בנשיאת הקושי. הוא נועד גם להקל את תחושת המחנק שגוברת עם הצטברות התחושות הלא פשוטות והחששות.
המלווים:
מרבית המתנדבים/ות מגיעים מקשת רחבה של התמחויות בטיפול: עבודה סוציאלית, פסיכולוגיה, אימון אישי, פסיכותרפיה, ליווי רוחני וכו’. חלק מהמלווים החלימו בעצמם ממחלת הסרטן וחלקם עם סיפור משפחתי דומה.
מסגרת הליווי:
הליווי הוגדר לשעה שבועית למשך תקופת הטיפולים וההחלמה. בדרך כלל יתקיימו בין 10-12 מפגשים. ישנה אפשרות להארכת תקופת הליווי ולגמישות בהתאמה לצרכי החולה והמשפחה.
אופן הליווי:
הליווי מתקיים בצורות שונות המותאמות לפונה ולמלווה. ישנה אפשרות למפגשים פרונטליים בהתאם לזמינות של מתנדב באיזור המבוקש או מפגשים מרחוק המתקיימים באמצעות שיחת וידאו (זום) או הטלפון.
מאמנת לריפוי מאהבה
נעמי (שם בדוי) היא אישה מאוד מבוגרת בודדה שכל ילדיה ונכדיה מתנכרים אליה מאז הגירושים. לאחר פנייתה ליד תמר הוצמדה לה מתנדבת ליווי רגשי (שאף היא בודדה ומבוגרת, ובהתנדבות זו היא מוצאת נחמה וחברה), ביחד פתחו את הדברים, והגיעו להבנות. אפילו גילו מכנה משותף- שתיהם גרו באותו מקום בילדותן. בעקבות השיחות נ. החולה הרימה טלפון למשפחתה וניסתה ליצור קשר מחדש.
דבורה (שם בדוי) אישה בהוספיס בית, מקבלת מידי יום שיחות של מתנדבת יד תמר מצוות ליווי רגשי , ד. מדברת איתה על החששות מהמוות, מתקשרת אליה בהתקפי חרדה, ומתרגלת איתה נשימות ורוגע. לבנה המתנדבת סיפרה שבאחד הפעמים ד. אמרה לה : אני אוהבת אותך!